Ημερολόγιο Art Athina 2017-2021
Art Athina Virtual 2020
past room
Viewing Rooms - Projects - Performance - Talks - Video

H Art Athina Virtual σηματοδοτεί την ψηφιακή μεταφορά του μεγαλύτερου ετήσιου εικαστικού θεσμού στην Ελλάδα, λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που αναδύθηκαν με την έλευση της πανδημίας. Η Art Athina Virtual παρουσίασε τα online booths 60 γκαλερί και ανεξάρτητων χώρων τέχνης. Με τις αίθουσες τέχνης κλειστές, η Art Athina Virtual παρέμεινε ανοιχτή. 

Art Athina 2019, 14-16 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο

 Το κεντρικό πρόγραμμα της φουάρ επεκτάθηκε στους κεντρικούς χώρους του Ζαππείου, όπου ελληνικές και ξένες γκαλερί παρουσίασαν το πρόγραμμα τους. Video: Daata Editions, DESTE Foundation, ανεξάρτητοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα προβολών που επιμελήθηκε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Art Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου, παρουσιάστηκε στο θερινό κινηματογράφο της Αίγλης, τη βραδιά λήξης της Αrt Athina 2019. Talks: The Future is Now? επιμελήθηκε η ανεξάρτητη επιμελήτρια Κατερίνα Νίκου. Live: επιμελήθηκε η Σοζίτα Γκουντούνα παρουσιάζοντας 20 live performances. Art Athina all year round: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Αrt Athina Workspace - Art Athina Open Studios

Zappeion Mansion
Eleni Koroneou Gallery
Crux Gallery
Art Athina Summer Pop Up 2019, 19 - 23 Ιουνίου
Μια διεθνής ομαδική έκθεση που σηματοδοτεί την έλευση της Αrt Athina 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο. Από το άδειο κτίριο γραφείων της οδού Αιόλου 48-50, αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Σουηδία και την Αυστρία, προετοιμάζουν το κοινό για την Αrt Athina 2019. 

Art Athina 2018, 20 - 24 Ιουνίου, Ωδείο Αθηνών

Η Art Athina 2018 παρουσιάστηκε στους δυο βασικούς χώρους του Ωδείου Αθηνών, όπου αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν το πρόγραμμα τους. Highlights: νέες αίθουσες τέχνης από το εξωτερικό, προσκλήθηκαν από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Αrt Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου. Feature: Σε σχεδιασμό και υλοποίηση ενός διαφορετικού επιμελητή κάθε χρονιά, την κατηγορία επιμελήθηκε η Άρτεμις Μπαλτογιάννη υπό τον τίτλο ‘Pseudomorphs’. Design: Η Antiqua gallery παρουσίασε ιστορικό μεσοπολεμικό design σε συνδυασμό με έργα τέχνης Ελλήνων μοντέρνων καλλιτεχνών. Το αρχιτεκτονικό γραφείο objects of common interest με έδρα τη Νέα Υόρκη παρουσίασε μια εγκατάσταση ειδικά διαμορφωμένη για την Art Athina στην είσοδο της έκθεσης. Το πρόγραμμα ομιλιών επιμελήθηκε η Κατερίνα Νίκου. Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης παρουσίασαν in situ εγκαταστάσεις σε όλο τον χώρο της έκθεσης. Το πρόγραμμα Video επιμελήθηκε το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το ετήσιο αφιέρωμα τίμησε το έργο της καλλιτέχνη Tamuna Sirbiladze. Art Athina all year round: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Art Athina Award- Αrt Athina Workspace - Art Athina Open Studios

Αrt Athina 2017, Μάιος 26-28, Tae Kwon Do

12 κατηγορίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της φουάρ σύμφωνα με το πρόγραμμα της νέας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Σταματίας Δημητρακοπούλου, που παρουσιάζει 56 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κατηγορία Highlights φιλοξενεί 13 νέες διεθνείς γκαλερί, ενώ η επιμελήτρια Myriam Ben Salah αναλαμβάνει την κατηγορία Feature με τίτλο “Alternatives”. Tο πρόγραμμα Video επιμελείται ο Alexander Burenkov, ενώ στην κατηγορία Survey παρουσιάζεται μια ιστορική ομαδική έκθεση από την επιμελήτρια Γαλήνη Νότη, αφιερωμένη στην ιστορία της Art Athina. Στην κατηγορία Tribute, η Art Athina τίμησε τη μνήμη των καλλιτεχνών Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά. Η Art Athina 2017 φιλοξένησε τρεις συμμετοχές στην κατηγορία Design, ενώ το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσίασε ένα περίπτερο αφιερωμένο στο design της δεκαετίας του ‘60 και το αρχιτεκτονικό γραφείο Objects of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη παρουσίασε μια in situ εγκατάσταση στο κέντρο της έκθεσης, με τίτλο ATHLOS. Ο εκδοτικός οίκος/βιβλιοπωλείο OMMU, διάλεξε ειδικά για την Art Athina μια σειρά ανεξάρτητων εκδόσεων, μονογραφιών και καταλόγων. Η γκαλερί Kurimanzutto και η επιμελήτρια Bree Zucker παρουσίασαν ένα billboard installation, ενώ ανεξάρτητοι χώροι τέχνης παρουσίασαν τα πρότζεκτ τους σε όλο τον χώρο της φουάρ.

cross