Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών Hilton ιδρύθηκε το 1963 από τη Μαριλένα Λιακοπούλου όπου και λειτούργησε στον χώρο αυτό για μία δεκαετία, ενώ από το 1973 συνεχίζει την λειτουργία της στην πλατεία Δεξαμενής, ως Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.
Στη μακρόχρονη πορεία της η Α.Τ.Α. παρουσίασε, σε πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της διασποράς, πρόβαλε το έργο νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις καλλιτεχνών από το διεθνή χώρο (A. Warhol, M. Ernst). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Πινακοθήκη και γκαλερί του εξωτερικού στην Νέα Υόρκη και στο Παρίσι ενώ έχει λάβει μέρος σε διεθνείς fοires: Kunstmesse - Βασιλεία, F.I.A.C. κ.α.
Από το 2001 τη διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος με κύριο στόχο την προβολή και υποστήριξη νέων καλλιτεχνών.